AcasăExo-planeteCalea Lactee are cel puțin 300 de milioane de exoplanete potențial locuibile...

Calea Lactee are cel puțin 300 de milioane de exoplanete potențial locuibile – studiu NASA

Telescopul spațial Kepler al agenției spațiale americane a petrecut nouă ani într-o misiune de vânătoare de planete, identificând cu succes mii de exoplanete din galaxia noastră înainte de a rămâne fără combustibil în 2018.

-

Galaxia noastră este plină de planete potențial locuibile – cel puțin 300 de milioane, potrivit NASA, scrie CNN.

Dar întrebarea principală a misiunii inițiale a rămas: câte dintre aceste planete sunt locuibile?

Oamenii de știință din întreaga lume au analizat datele lui Kepler de ani de zile – și cred că au găsit răspunsul.

Potrivit cercetărilor publicate în The Astronomical Journal, există aproximativ 300 de milioane de lumi potențial locuibile în galaxia noastră, adică planete telurice (formate din roci și metale) capabile să susțină apă lichidă la suprafața lor.

Acest număr este o estimare aproximativă conservatoare și „ar putea fi mult mai multe”, a declarat NASA într- un comunicat de presă.

Unele dintre aceste planete ar putea fi suficient de aproape de sistemul nostru solar pentru a fi considerate „vecini interstelari” – cea mai apropiată este la aproximativ 20 de ani lumină distanță.

„Kepler ne-a arătat deja că există miliarde de planete, dar acum știm că o bucată bună din acele planete ar putea fi telurice și locuibile”, Steve Bryson, cercetător NASA și autorul principal al studiului.

„Deși acest rezultat este departe de a fi o valoare finală, iar apa de pe suprafața planetei este doar unul dintre numeroșii factori care susțin viața, este extrem de interesant faptul că am calculat că aceste lumi sunt atât de comune cu o încredere și o precizie atât de ridicată”, a adăugat Bryson.

mai mult la  /science.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

1UP Gamers Pub : O noua intrare in biblioteca noastra din...

0
O noua intrare in biblioteca noastra din zona Comics, si prin calea asta am dori sa ii multumim mult lui Lucian Cristian Oancea pentru...

Descoperă mai multe la Cosmonaut ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura