18.5 C
București
joi, 24 septembrie 2020
Acasă Cosmonaut Oamenii de știință spun că Super-Pământurile care orbiteaza Gliese 887 ar putea...

Oamenii de știință spun că Super-Pământurile care orbiteaza Gliese 887 ar putea fi propice pentru viață extraterestră

Cercetătorii spun că un set de super-Pământuri orbiteaza una dintre cele mai apropiate stele din vecinatatea noastra.

Aceste planete ar putea oferi cele mai bune oportunități de a găsi viață în afara sistemului nostru solar, spun cercetătorii care le-au descoperit. Sistemul planetar respectiv orbitează în jurul stelei Gliese 887, cea mai strălucitoare pitică roșie din cer. Distanta până la această stea este în jur de 11 ani lumină.

Super-Pământurile precum planetele recent găsite, au o masă mai mare decât Pământul, dar sunt mult mai mici decât gigantii de gheață ai sistemului nostru solar, Uranus și Neptun. Ele sunt o țintă-cheie în vânătoarea de viață pe alte lumi.

Mai mult decât atât, planetele nou găsite sunt aproape de zona locuibilă, unde nu este prea cald sau rece, poate să existe apă sub formă lichidă și ar putea fi planete stâncoase.

 


A set of super-Earths has been found orbiting one of our nearest stars, scientists say.

The planets could be among the best opportunities for finding life outside of our solar system, the researchers who discovered them say.

The system orbits around the star Gliese 887, the brightest red dwarf in the sky. That star is around 11 light years away.

Super-Earths like the newly found planets have a higher mass than the Earth but are much smaller than the ice giants of our solar system, Uranus and Neptune. They are a key target in the hunt for life on other worlds.

mai mult la  /www.independent.co.uk/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

O anomalie pe Jupiter fotografiată de Radu Gherase

În seara zilei de 28 august colegul nostru Radu Gherase a mai achiziționat o serie de imagini la gigantul gazos utilizând echipamente din dotarea...

Astroclubul Bucuresti

Pe 7 octombrie începe Cursul Practic de Astronomie Online desfășurat de Astroclubul Bucuresti. În cadrul acestuia ai posibilitatea să înveți noțiunile de bază ale...

Rogozin declară planeta Venus „pământ rusesc”

„Considerăm că Venus este o planetă rusă, de aceea nu trebuie să rămânem în urmă”, a spus Rogozin, menționând că această explorare este planificată...

Premieră în astronomie: inteligența artificială a descoperit zeci de exoplanete noi

Prima exoplanetă a fost descoperită oficial de cercetători în 1992 și, doar 30 de ani mai târziu, un nou algoritm de inteligența artificială a...

Recent Comments