33.1 C
București
miercuri, 4 august 2021
AcasăCosmonautDeșeuri spațiale. Un vechi satelit sovietic, pe cale de a se ciocni...

Deșeuri spațiale. Un vechi satelit sovietic, pe cale de a se ciocni cu un fragment de la o rachetă chinezească

Astronomul Jonathan McDowell, de la Centrul Harvard-Smithsonian de Astrofizică a identificat respectivele deșeuri spațiale: este vorba despre fostul satelit sovietic de navigație „Parus”, lansat în 1989 și o treaptă a rachetei chinezești ChangZheng-4c, lansată în 2009

-

Două deșeuri spațiale, mai precis un satelit sovietic defunct și un fragment de la o veche rachetă chinezească, sunt pe cale să se ciocnească pe orbita terestră în această seară, conform celor mai recente calcule făcute de oamenii de știință de la LeoLabs, o companie din California specializată în monitorizarea activității așa-numitului „gunoi spațial” care orbitează în jurul Pământului, informează Newsweek.

Experții spune că există un „risc foarte mare” de coliziune între cele două deșeuri spațiale: conform celor mai recente calcule, obiectele vor trece, cel mai probabil, „la mustață” unul de altul, la o distanță de circa 12 metri și există șanse de 20% ca ele să se ciocnească, totuși.

Cele două obiecte care se deplasează cu o viteză de peste 28.000 km/h pe o orbită joasă a Pământului, la o altitudine de aproximativ 1.000 de kilometri, au împreună o masă de circa 2,8 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Academy of Country Music Awards Hosts this Year’s Fashion Show

0
We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we headed down to...

Acasă