AcasăEditura Cristian PlusArt : La  Editura Cristian PlusArt cu o nouă apariție...

Editura Cristian PlusArt : La  Editura Cristian PlusArt cu o nouă apariție editorială: „Îngerul hipnagogic”, autor Victor Martin

-

Putem considera Îngerul hipnagocic, cel de-al treilea volum de versuri al lui Victor Martin „un proiect de viață și de artă”, un volum care nu se adresează exclusiv unui segment de public ci Cititorului, în accepțiunea cea mai largă a cuvântului.

Acest volum este cu atât mai surprinzător cu cât nu regăsim în el nimic din registrul creativ propriu autorului: ele stau sub semnul ironismului, de cele mai multe ori afişat, al umorului filtrat prin grila unui pointilism de sorginte soresciană. Miza poetică e una dezinhibantă, defulantă, ca şi când autorul, surprins în traficul pernicios, asfixiant al cotidianului, îşi propune inserţii de intermezzo sub patina deplin asumată a ludicului. Când, pe nesimţite, autorul cade sub semnul autoreflexivităţii, asistăm la vagi, dar nu mai puţin congruente contururi ale unei poetici din care par a se stinge notele stridente ale unei retorici discursive.

Însă marca portantă a lui Victor Martin rămâne, în acord cu modul său propriu de reprezentare a poeticului, ironismul împins spre satiră, de unde o preeminenţă (uneori gratuită) a retorismului, cu deschideri (mai mult ori mai puţin transparente) spre scena socialului.
Imaginea copertei: Camelia Dobridoreanu

Cartea se poate comanda de pe site-ul editurii, /cristianplusart.ro/produs/ingerul-hipnagogic/ curând și din librării.

 


Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

1UP Gamers Pub : O noua intrare in biblioteca noastra din...

0
O noua intrare in biblioteca noastra din zona Comics, si prin calea asta am dori sa ii multumim mult lui Lucian Cristian Oancea pentru...

Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura