15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăLunaESA lansează un concurs pentru „terraformare” a solului Lunar

ESA lansează un concurs pentru „terraformare” a solului Lunar

-

ESA provoacă companiile din Statele Membre UE să proiecteze o fabrică de dimensiuni reduse pentru testarea capacității de producere de oxigen pe Lună. Echipe din domeniul industrial se întrec în această vară pentru a propune și demonstra proiecte pilot, câștigătorul urmând să fie declarat în septembrie.

Această tehnologie compactă va ajuta la evaluarea perspectivei construirii unor fabrici mai mari pentru a produce material de propulsie – oxigen și hidrogen- pentru nave spațiale, aer pentru astronauți și materii prime; respectiv metale pentru echipamente.

Direcția ESA pentru Explorări Robotice și cu Echipaj Uman a selectat Airbus Defence and Space în Germania, OHB în Italia, Space Applications în Belgia și Thales Alenia Space în Marea Britanie ca lideri ai echipelor concurente pe parcursul unui studiu de vară ce are scopul de a dezvolta concepte privind sarcina utilă, îndeplinind cerințe stricte de performanță.

 

/helionsf.ro/2021/08/la-frontierele-cunoasterii/esa-lanseaza-un-concurs-pentru-terraformare-a-solului-lunar/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

A fost confirmata existenta unei exoplanete solide in cel mai apropiat...

0
In anul 2016, spectrograful HARP, al Observatorului Sudic European din Chile, oferea date care indicau existenta unei planete solide in sistemul Proxima Centauri. O...

Acasă