O exoplanetă din apropierea sitemului nostru, care orbitează în zona locuibilă a unei stele la doar 4,2 ani lumină de Pământ, ar putea găzdui un ocean vast, sporindu-și șansele de a susține viața.
De la descoperirea sa, întrebările si speculatiile despre condițiile de la suprafața Proxima b au aparut; masa planetei este de aproximativ 1,3 ori mai mare decât cea a Pământului, iar steaua pitică roșie pe care o înconjoară este similară ca vârstă cu soarele nostru.
„Modelele climatice cu oceane statice sugerează că Proxima b ar putea adăposti un mic ocean de suprafață de zi, în ciuda instelației sale slabe”, explică cercetătorii în noul studiu. „Cu un ocean dinamic (în mișcare) luat în considerare pentru prima dată, întinderea acestei ape lichide devine mult mai semnificativă, în unele cazuri chiar scufundându-se în părți din partea nopții. Simulările au arătat că „cu un ocean dinamic, o ipotetică Proxima Centauri b acoperită de ocean, cu o atmosferă similară cu cea a Pământului modern, poate avea o climă locuibilă, cu o regiune largă de ocean deschis, extinzându-se spre partea nopții la latitudini joase”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.