AcasăGanymedeHubble tocmai a confirmat, cea mai mare lume oceanică din sistemul nostru...

Hubble tocmai a confirmat, cea mai mare lume oceanică din sistemul nostru solar nu e Pământul, e Ganymede

-

Hubble tocmai a confirmat cea mai mare lume oceanică din sistemul nostru solar și nu e pe Pământ Se crede că Oceanul Ganymede conține mai multă apă decât cea din Europa”, spune Olivier Witasse, un om de știință care lucrează la viitorul Jupiter Icy Moon Explorer (JUICE) al ESA.

„De șase ori mai multă apă este în oceanul lui Ganymede decât în oceanul Pământului și de trei ori mai multă decât Europa.”

În martie 2020, telescopul spațial Hubble al NASA a dezvăluit cele mai bune dovezi de până acum pentru un ocean subteran cu apă sărată pe Ganymede, cea mai mare lună a lui Jupiter – mai mare decât Mercur și nu mult mai mic decât Marte.


 

The Ganymede Ocean is believed to contain more water than Europa’s,” says Olivier Witasse, a project scientist working on ESA’s future Jupiter Icy Moon Explorer (JUICE). “Six times more water in Ganymede’s ocean than in Earth’s ocean, and three times more than Europa.”In March of 2020, NASA’s Hubble Space Telescope revealed the best evidence yet for an underground saltwater ocean on Ganymede, Jupiter’s largest moon –larger than Mercury and not much smaller than Mars.

 

/blog.sci-nature.com/2022/08

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

1UP Gamers Pub : O noua intrare in biblioteca noastra din...

0
O noua intrare in biblioteca noastra din zona Comics, si prin calea asta am dori sa ii multumim mult lui Lucian Cristian Oancea pentru...

Descoperă mai multe la Cosmonaut ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura