În ultimii ani, China și-a făcut simțită puterea și influența în domeniul explorării spațiului și al științei. Numai în ultimii zece ani, China a lansat cele trei stații spațiale cu programul Tiangong („Palatul Ceresc”), a lansat, în trei rânduri, racheta „Long March 5” (a doua oară bifând un eșec) și a trimis misiuni robotice în partea îndepărtată a Lunii și pe suprafața lui Marte.

Pe Terra realizarea radiotelescopului Aperture de cinci sute de metri (FAST), considerat cel mai mare radiotelescop din lume, ilustrează realizările tot mai mari ale Chinei în spațiu și astronomie. Vineri, 16 iulie 2021, în Shanghai, s-a deschis cel mai mare muzeu din lume dedicat studiului spațiului – Muzeul de Astronomie. Scopul și designul acestui muzeu este de a evidenția realizările Chinei în spațiu și astronomie, precum și ambițiile viitoare ale țării în spațiu.

Designul a fost conceput de Ennead Architects, o firmă cu birouri în New York și Shanghai care a câștigat un concurs internațional în 2014.

mai mult la www.helionsf.ro/2021/08/stiri-sf/stirile-lunii/in-shanghai-s-a-deschis-cel-mai-mare-muzeu-de-astronomie-din-lume/


Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.