AcasăAstronautJames Webb a ajuns la destinaţie. Ce distanţă a parcurs noua „maşină...

James Webb a ajuns la destinaţie. Ce distanţă a parcurs noua „maşină a timpului”

-

La treizeci de zile de la lansare, telescopul James Webb a ajuns în poziţia din spaţiu în care va putea observa Universul. Punctul Lagrange 2, aşa cum este cunoscut, se află la un milion de mile distanţă (1,5 milioane de km) faţă de Pământ, telescopul oprindu-se în acest punct luni, 24 ianuarie.

Cercetătorii de pe Pământ vor petrece următoarele luni reglând telescopul în aşa fel încât să poată fi utilizat pentru următoarele descoperiri ştiinţifice din spaţiu. Printre sarcinile cheie ale acestora se numără pornirea celor patru instrumente ale observatorului şi focalizarea oglinzilor acestuia.

Telescopul a fost descris ca fiind o „maşină a timpului” de către oamenii de ştiinţă, acesta permiţându-le astronomilor să privească în timp mai mult decât oricând înainte, până în punctul în care primele stele şi galaxii se formau acum 13,7 miliarde de ani.

„Suntem cu un pas mai aproape de a descoperi misterele universului. Şi abia aştept să văd primele noi vederi ale universului lui Webb în această vară!”, a declarat administratorul NASA, Bill Nelson.

„Wow, ce călătorie a fost luna trecută”, a spus Amber Straughn, un cercetător adjunct al proiectului pentru NASA.

/www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

1UP Gamers Pub : O noua intrare in biblioteca noastra din...

0
O noua intrare in biblioteca noastra din zona Comics, si prin calea asta am dori sa ii multumim mult lui Lucian Cristian Oancea pentru...

Descoperă mai multe la Cosmonaut ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura