AcasăLiviu Surugiu : Sunt fericit să vă spun că aseară am avut...

Liviu Surugiu : Sunt fericit să vă spun că aseară am avut cea mai frumoasă lansare de carte din viața mea.

-

În primul rând, nu mă așteptam la o sută de oameni. Vineri, la ora 18:00 și mai era și meci! Ei bine, au venit să mă vadă, să mă audă și să stea la o coadă imensă pentru autograf (coada a durat cât toată lansarea de carte următoare), prieteni din București, dar și din Craiova, Alexandria, Roșiori, Ploiești, Brașov, Brăila (!), Pitești, ei bine, chiar și din satul meu natal, nu mi-a venit să cred! Au venit oameni de la sute de km doar pentru un zâmbet, o strângere de mână și un autograf.

Dar cel mai frumos a fost că le-am simțit bucuria, efectiv se vedea asta pe măsură ce le vorbeam și îmi zâmbeau și râdeau și mă aplaudau, nu pot să le mulțumesc îndeajuns!
Ați fost… impresionanți! Ca o armată, nu am cuvinte acum, o să mă mai gândesc la asta, ați apărut de pretutindeni ca la un semnal, standul era gol și, dintr-o dată, de parcă era o coregrafie bine studiată, în 60 de secunde, 10, 30, 40, 50, 70, 90…, din toate părțile, nu îmi venea să cred că sunteți toți la mine, am văzut asta într-un film cu spioni, când cineva crede că o întâlnire într-un local plin e mai sigură, dar la toate mesele erau, de fapt, tot spioni. M-am simțit iubit, apărat, apreciat, respectat, merită să scrii un an o carte pentru așa ceva!
Adevărul este că am avut o echipă fantastică, Dan Doboș, care m-a copleșit cu admirația lui, nici acum nu îmi vine să cred că Dan a spus despre mine ceea ce a spus, până la urmă o să încep să-mi închipui că scriu bine. Apoi, Michael Haulică, mi-am luat notițe după notițele pe care le-a luat despre mine, Michael a spus ceva de genul că uneori, când citește o carte, mai notează fraze care îi plac foarte mult, dar la ”Sevraj” trebuia notată aproape toată cartea, așa că mai bine a citit-o de trei (3) ori și o va mai citi o dată. 😊

Am văzut oameni pe care îi cunoșteam și alții pe care îi vedeam prima oară, am dat mâna, m-am pupat (mult), am făcut poze o grămadă, iar autografele le-am dat fără ochelari, așa că nu știu prea bine ce am scris, doar că era totul dintr-un suflet extrem de fericit. M-ați făcut fericit, acesta e cuvântul, FERICIT.
Și nu mi s-a întâmplat niciodată, deși sunt la a noua carte, iar pe unele le-am lansat de cinci-șase ori, ca oamenii să vină la mine și să îmi spună că niciodată nu vor putea să-mi mulțumească îndeajuns – deși eu eram cel care abia mă abțineam să nu sar de gâtul lor.

AȚI FOST MINUNAȚI!

Eu credeam că cei care au bifat la eveniment ”interesat” au făcut-o doar de complezență, ei bine, nu, au fost acolo. Și încă au mai venit foarte mulți după lansare, iar, spre tristețea mea, după ce am plecat au mai ajuns prieteni care au luat cartea, s-au pozat cu ea la stand și mi-au trimis fotografia, mi-a venit să plâng de ciudă când Marius Dincă Constantin, pe care îl iubesc ca pe un frate, mi-a spus că a condus de la Roșiori printr-o ceață infernală, a ajuns târziu, dar era bucuros că a mai reușit totuși să cumpere un exemplar din ”Sevraj” și mi-a trimis și el o fotografie.

A fost seara vieții mele în materie de lansări de carte, ați fost minunați și VĂ MULȚUMESC!!
Iar Editura Polirom vă mulțumește și ea, să știți că ”a dat foarte bine” faptul că ați făcut demonstrația asta de forță (aproape militară! 😊 ), nu vă spun mai mult, dar chiar am fost lăudat pentru voi și, din nou, VĂ MULȚUMESC!

VĂ MULȚUMESC!

P.S. La finalul lunii ianuarie, Editura Polirom va organiza o re-lansare ”SEVRAJ” într-un spațiu central din București, special amenajat și încăpător, unde să vorbim despre ce ați citit, să întrebăm și să răspundem și să mai dăm încă o rundă de autografe pentru cei care nu m-au prins acum! 😊

P.P.S. Astăzi, pentru cei ce vor fi la Gaudeamus, s-ar putea să fiu și eu prin târg, așa că, dacă veți trece pe la standul editurii Polirom și veți lua ”Sevraj”, cei de acolo vor ști să mă bipăie pe brățara specială de ”nu evada”, și sunt șanse să ne mai vedem pentru un autograf. 🙂

Liviu Surugiu


Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

1UP Gamers Pub : O noua intrare in biblioteca noastra din...

0
O noua intrare in biblioteca noastra din zona Comics, si prin calea asta am dori sa ii multumim mult lui Lucian Cristian Oancea pentru...

Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura