AcasăCurcubeulMihai Razvan Moraru : 7 zile și 7 semnale de alarmă ca...

Mihai Razvan Moraru : 7 zile și 7 semnale de alarmă ca vine un mare război

-

În ultima săptămână min. german al apărării, min englez al apărării, ministrul suedez al apărării, lideri ai serviciilor de informații din Olanda, Belgia, Germania, Anglia, Estonia, lideri NATO, generali din armate europene și foști lideri americani ai armatei – toți au spus ca un război NATO – Rusia e inevitabil.
Unii spun ca nu trebuie sa ne îngrijorăm, căci vestul pregătește o pace în Ucraina și pregătesc doar terenul.
Nu cred asta! Și nu cred pentru ca :
1. O bună parte a celor care au făcut declarații publice nu susțin pacea pentru care Ucraina să cedeze teritorii. Sunt chiar cei care susțin Ucraina chiar și în 2024.
2. Unii înalți lideri militari și ai serviciilor de informații nu au rolul de a pregăti populația pentru un rezultat de pace! Dimpotrivă rolul lor e acela de a ne pregăti securitatea, nu de a spăla imaginea unor politicieni. Chiar prin natura funcției lor mesajul public se face doar când merită în baza unui protocol, când e necesar semnalul de alarmă, după aprobări interne, nu vine pentru a calma reacțiile de pe Facebook!
3 Mai multe publicații europene au realizat interviuri ample cu oameni din servicii și din armatele europene, prin care ne spun și scenariile de lucru:
– fie un atac al Rusiei la adresa unei țări NATO în toamna acestui an, când o confruntare Trump-Biden încheiată cu scandal, ca acum patru ani, va aduce un vid de putere în SUA.
– în maxim 3 ani pentru ca acesta e termenul maximal asumat de China în a readuce Taiwan în subordinea sa.
– în cazul unei victorii în Ucraina, ca va ataca spre nord-est pentru a putea amenința Germania și Franța, pentru a impune pacea în condițiile sale.
– un atac de la distanță asupra țărilor din Est, mai ales împotriva Poloniei și României, amenințând vestul cu același tratament în caz de răspuns.
4. Rusia produce tehnică militară pe bandă rulantă. Europei îi ia 4 ani să producă ceea ce Rusia produce într-un an. Povestea cu muniția lipsă e o doar poveste. Se văd atacuri mai dure și mai ample cu rachete, iar susținerea din Coreea de Nord și Iran nu e pentru aceste atacuri, e pentru ofensiva care va urma în următoarele luni, când Putin va dori să ia un nou mandat în glorie! Iar mare parte din tehnică primită de Rusia încă nu e folosită.
5. Oameni din servicii au declarat ca în ultimele săptămâni comunicarea cu Rusia este aproape inexistentă și ca atacurile lor în războiul hibrid au devenit tot mai numeroase și tot mai organizate.
6. Zilele trecute Rusia a pornit un război electronic în Țările Baltice și în Polonia, cu echipamente REB, care a întrerupt comunicarea GPS din Polonia și până în Suedia.
Din păcate, atitudinea duala a administrației Biden care va susține va nu susține ajutorul militar dar și conducerea ezitantă a UE îi încurajează pe ruși să fie tot mai agresivi! Culmea e ca în doctrina Rusiei fix acesta e scenariul luat în calcul pentru a continua: impotența UE și lipsa de acțiune a SUA!
Nu strică să aveți în casă lanterne, baterii, un radio și ceva bani cash, așa cum a spus ieri Amiralul Bayer, susținând măsurile cerute în Suedia. Nu din panică, ci pentru ca războaiele nu îți mai dau șansa unei minime pregătiri după ce au pornit!
Centrul Internațional de Securitate și Apărare a publicat o analiză intitulată Monentul Adevărului, prin care ne arată ca următoarele luni ne vor decide soarta mai ales noua, celor din Europa de Est!
Și spune clar ca suntem în perioada pre-război, iar anii de pace au dispărut pentru cel puțin 10 ani!
Dar poate ca ați uitat, dar în 2014 Putin exact asta a spus: invazia Ucrainei și supunerea Europei de Est! Doar ca nimeni nu l-a crezut!


Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

1UP Gamers Pub : O noua intrare in biblioteca noastra din...

0
O noua intrare in biblioteca noastra din zona Comics, si prin calea asta am dori sa ii multumim mult lui Lucian Cristian Oancea pentru...

Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura