Mișcarea foarte mică a unei stele mici a dezvăluit prezența unei exoplanete de tip Super-Pământ care orbitează la o distanță apropiată de cea locuibilă.
În jurul unei pitici roșii slabe numită Ross 508, situată la doar 36,5 ani-lumină distanță (totuși prea slabă pentru a putea fi văzută cu ochiul liber), astronomii au confirmat existența unei planete cu masa de doar 4 ori mai mare decât cea a Pământului, scrie Science Alert.
Exoplaneta, numită Ross 508 b, este puțin probabil să fie locuibilă pentru viață așa cum o cunoaștem noi; cu toate acestea, descoperirea, o premieră pentru o nouă cartografiere care utilizează Telescopul Subaru al Observatorului Național Astronomic al Japoniei (NAOJ) din Hawaii, demonstrează eficacitatea tehnicilor utilizate pentru a localiza planetele mici în jurul stelelor slabe.
Vânătoarea de exoplanete locuibile este oarecum împiedicată de însăși natura a ceea ce credem că sunt acele exoplanete. Singurul șablon pe care îl avem este Pământul: o planetă relativ mică, care orbitează la o distanță de stea unde temperaturile sunt favorabile apei lichide la suprafață. Aceasta este ceea ce se numește „zona locuibilă”.
Astronomii au găsit un Super-Pământ în apropierea zonei locuibile a stelei sale
Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑🚀 mapamond🌐media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.