Societatea Romana de Science Fiction si Fantasy : „THE SWARM” (Der Schwarm) – SERIAL SF GERMAN

  0
  264

  „The Swarm” (Der Schwarm) este un serial SF, coprodus de Alianța Germană/Europeană, regizat de Barbara Eder, Luke Watson și Philipp Stölzl.

  Adaptare după romanul omonim (Der Schwarm) al lui Frank Schätzing, serialul descrie lupta omenirii împotriva unei inteligențe colective necunoscute care trăiește în adâncurile oceanului.
  Timp de opt luni, „Der Schwarm” a fost în fruntea listei bestsellerelor în Germania și a fost adaptat într-un serial TV având opt episoade pentru postul public german ZDF.

  Romanul SF al lui Frank Schätzing, publicat pentru prima dată în 2004 în Germania și Austria, s-a vândut în peste 4,5 milioane de exemplare, a fost lăudat pentru acuratețea sa științifică în prezentarea geologiei și biologiei marine din spatele unei serii fictive de evenimente globale ca fiind cauzate de o entitate inteligentă și neidentificată până acum.

  Produs cu un buget estimat de 40 de milioane de euro, ceea ce îl face cea mai scumpă producție de televiziune germană (produsă în limba engleză) din toate timpurile, „The Swarm” a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 73-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin în seria Berlinale, pe 19 februarie 2023, primele 3 episoade din 8 au fost proiectate în afara competiției.

  Romanul „Der Schwarm” a fost tradus și publicat în românește cu titlul „Adâncuri” în anul 2007 de editura RAO.

  Societatea Romana de Science Fiction si Fantasy


  Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

  Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.