AcasăCosmonautUn prim portret în detaliu al unei exoplanete. Temperatura medie la suprafață...

Un prim portret în detaliu al unei exoplanete. Temperatura medie la suprafață este de 3.200 de grade Celsius

Agenţia Spaţială Europenă (ESA) a lansat satelitul CHEOPS în luna decembrie, iar primele observaţii au început în aprilie. Obiectivul misiunii Cheops (CHaracterising ExOPlanet Satellite) nu este acela de a descoperi noi planete, ci de a le analiza pe cele deja identificate.

-

Conform unei lucrări ştiinţifice aprobată spre publicare în revista Astronomy & Astrophysics, noul telescop orbital european care studiază exoplanete a creat un prim portret în detaliu al unei astfel de lumi, o planetă extrem de fierbinte şi cu o orbită neobişnuită.

Planeta aleasă pentru a fi studiată este WASP-189b, care a fost descoperită în 2018.

„Primele rezultate de la CHEOPS sunt extraordinare”, conform lui Kate Isaak, cercetătoare în cadrul programului CHEOPS al ESA. „Este dovada concludentă că această misiune se ridică la nivelul aşteptărilor în ceea ce priveşte acurateţea şi performanţa rezultatelor obţinute”.

Conform observaţiilor realizate de CHEOPS, planeta WASP-189b este o lume bizară, aflată pe orbita unei stele bizare. În primul rând steaua este superfierbinte, atât de fierbinte încât are strălucirea albastră, iar planeta este atât de aproape de stea, încât încheie o orbită completă în doar 2,7 zile terestre.


Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

1UP Gamers Pub : O noua intrare in biblioteca noastra din...

0
O noua intrare in biblioteca noastra din zona Comics, si prin calea asta am dori sa ii multumim mult lui Lucian Cristian Oancea pentru...

Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura