Wolf Cukier, un tânar de la Scarsdale High School din New York, a obținut un stagiu de două luni la NASA în timpul anului său de juniorat. Așa că a mers la Centrul de zbor spațial Goddard al NASA din Greenbelt, Maryland.

Cukier a găsit o nouă planetă la doar trei zile după stagiul său. NASA a făcut anunțul pe site-ul lor, după ce a validat munca adolescentului, a trimis o lucrare în colaborare cu Cukier pentru revizuire științifică și a anunțat descoperirea planetei, cunoscută acum sub numele de „TOI 1338 b”, în timpul celei de-a 235-a conferințe a Societății Americane de Astronomie. .

Cukier, în vârstă de 17 ani, a declarat:

„Mă uitam prin date pentru tot ceea ce voluntarii au semnalat ca un binar de eclipsă, un sistem în care două stele se rotesc una în jurul celeilalte și, din punctul nostru de vedere, se eclipsează reciproc pe fiecare orbită. La aproximativ trei zile de la stagiul meu, am văzut un semnal de la un sistem numit TOI 1338. La început am crezut că este o eclipsă stelară, dar momentul a fost greșit. S-a dovedit a fi o planetă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.