AcasăExo-planeteAstronomii au descoperit o copie a Pământului la o distanță de 470...

Astronomii au descoperit o copie a Pământului la o distanță de 470 de ani lumină

Este rezonabil să ne așteptăm la descoperirea vieții extraterestre pe un geamă al Pământului. Adică ar trebui să găsim o planetă extrasolară ale cărei caracteristici sunt similare cu cele ale Pământului. Cercetătorii au descoperit deja o astfel de lume, dar are ea potențialul de a fi locuibilă?

Planeta Kepler-438 b vă este adusă acum în atenție! Este literalmente un geamăn al Pământului, la 470 de ani lumină distanță de noi. Planeta poate fi găsită în constelația Lyra, orbitand steaua Kepler-438. Kepler-438 este o pitică roșie solitara cu o masă de 0,54 in cea solară și o rază de 0,52 din cea solară.

Planeta Kepler-438 b este cu doar 12% mai mare decât Pământul ca dimensiune, iar indicele său de asemănare cu planeta noastră este de 0,9 (maximum – 1), plasându-l pe primul loc printre toate exoplanetele cunoscute în ceea ce privește asemănarea.

În plus, exoplaneta se află în zona locuibilă a stelei, astfel încât primește suficientă lumină și căldură pentru a avea apă lichidă pe suprafața sa. Petrece aproximativ 35 de zile pe o orbită. Unii ar putea susține că o asemenea apropiere de stea este dăunătoare vieții, totuși piticele roșii au temperaturi și luminozități mai scăzute decât Soarele.

amazingastronomy.thespaceacademy.org/2022/09/astronomers-discovered-copy-of-earth-at.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Descoperă mai multe la Cosmonaut ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura