AcasăCosmonautClaudiu Tănăselia : Zbor eșuat, dar un test reușit pentru Starship!

Claudiu Tănăselia : Zbor eșuat, dar un test reușit pentru Starship!

-

Spre deosebire de primul test, de această dată au funcționat toate motoarele Raptor, atât ale primei trepte (Superheavy), cât și ale treptei secundare (Starship). Racheta a trecut de Max-Q, zona critică, cu presiunea dinamică maximă asupra vehiculului, și a trecut cu bine și de separarea primei trepte!

A fost testat cu succes mecanismul „hot-staging”, separare la cald, adică pornirea motoarelor treptei primare înainte de separarea fizică a celor două trepte.
Din păcate, treapta primară a explodat la scurt timp după separare. Nu este deocamdată clar motivul, dar era de așteptat ca vehiculul să fie supus unor forțe și presiuni mari: atât de la motoarele treptei secundare, cât și forțele aerodinamice ulterioare.

Starship, treapta secundară, a continuat să se afle pe traiectorie nominală timp aproximativ 8 minute după lansare, după care, la 141 km altitudine, motoarele s-au oprit prematur, telemetria a fost pierdută și a fost activat sistemul de auto-distrugere al vehiculului. Nu este clar de ce s-a întâmplat acest lucru.

Zborul a fost unul cu mult mai reușit decât cel precedent, însă din păcate treapta secundară nu a reușit să se înscrie pe orbită și să revină deasupra insulelor Hawaii.

: Andrew McCarthy

Claudiu Tănăselia


Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

1UP Gamers Pub : O noua intrare in biblioteca noastra din...

0
O noua intrare in biblioteca noastra din zona Comics, si prin calea asta am dori sa ii multumim mult lui Lucian Cristian Oancea pentru...

Descoperă mai multe la Cosmonaut 🧑‍🚀 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura