„Problema celor 3 corpuri”: Netflix țintește către stele cu noul serial al creatorilor „Game of Thrones”, dar stelele sunt îndepărtate

0
31

„Problema celor 3 corpuri”, noul serial ambițios al Netflix este unul care aspiră la modul propriu-zis către stele. Avându-i în spate pe creatorii „Game of Thrones” și una dintre cele mai bune cărți sci-fi din ultimele decenii, ambițiile sunt mari. Dar stelele sunt departe.

Scriitorul Liu Cixin se întreabă cum ar arăta o planetă care orbitează în jurul a trei stele, sau în jurul centrului de greutate al sistemului, dacă e să fim corecți din punct de vedere tehnic.

Și mai exact, el își pune întrebarea dacă viața inteligentă ar putea să apară pe o astfel de planetă și cum ar putea ea să încerce să se adapteze la asemenea de condiții extreme. Pentru a ne imagina cum ar fi condițiile de pe o astfel de planetă putem folosi un exemplu mai simplu.

….

Dar ce se întâmplă când într-un sistem solar ai nu o stea, ci 3? Lucrurile devin, evident, și mai complicate. Răspunsul lui Liu Cixin i-a adus în 2015 prestigiosul Premiu Hugo, decernat anual pentru cele mai bune romane sci-fi sau fantasy.

mai mult la :

https://www.hotnews.ro/stiri-film-26995591-problema-celor-3-corpuri-netflix-tinteste-catre-stele-noul-serial-creatorilor-game-thrones-dar-stelele-sunt-indepartate.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.