Acasă Cosmonaut Premieră în astronomie: inteligența artificială a descoperit zeci de exoplanete noi

Premieră în astronomie: inteligența artificială a descoperit zeci de exoplanete noi

Echipa de cercetare din cadrul Universității din Warwick a antrenat inteligența artificială să recunoască expoplanete cu ajutorul unei baze de date de planete confirmate și planete false. Algoritmul a identificat 50 de exoplanete aflate în afară Sistemului Solar.

-

Prima exoplanetă a fost descoperită oficial de cercetători în 1992 și, doar 30 de ani mai târziu, un nou algoritm de inteligența artificială a reușit să găsească 50 de exoplanete, scrie Daily Mail.

Tehnologia poate diferenția între planetele adevărată și cele false printre cele câteva mii de candidate descoperite de experții NASA.

E primul studiu ce folosește o astfel de tehnologie pentru a descoperi exoplanete. Alte sisteme din trecut puteau clasifica mai mulți candidați, însă nu puteau diferenția o exoplanete adevărată de una falsă.

“Când vine vorba de validarea planetelor, nimeni nu a mai folosit o tehnica de învățare automată până acum,” a declarat dr. David Armstrong, din cadrul Universității din Warwick.

“Atunci când exista șanse de mai puțin de 1% să fie un fals pozitiv, atunci planeta e considerata validă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Academy of Country Music Awards Hosts this Year’s Fashion Show

0
We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we headed down to...

Acasă