11.6 C
București
luni, 3 octombrie 2022
AcasăCosmosRogozin declară planeta Venus „pământ rusesc”

Rogozin declară planeta Venus „pământ rusesc”

Rusia intenționează să trimită o misiune spre Venus, unde oamenii de știință au găsit gazul fosfină, ceea ce poate fi un indiciu al existenței a vieții pe această planetă. Acest lucru a fost anunțat în timpul unei conferințe de presă ținută de șeful Rosskosmos, transmite TASS. 

-

„Considerăm că Venus este o planetă rusă, de aceea nu trebuie să rămânem în urmă”, a spus Rogozin, menționând că această explorare este planificată în orarul activităților spațiale ale Rusiei – 2021-2030.

Rogozin a reamintit că Rusia se pregătește alături cu Statele Unite de misiunea Venera-D.

Cu o zi înainte, oamenii de știință din Massachusetts și Cardiff au publicat un studiu în revista Nature, în care au raportat descoperirea gazului fosfină în norii lui Venus, care ar putea indica prezența vieții pe această planetă.

„Descoperirea fosfinei pe Venus este unul dintre progresele majore în depistarea existenței vieții extraterestre. Este timpul să facem din Venus o prioritate ”, a postat pe Twitter șeful NASA, Jim Bridenstein.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

A Breakthough for This Year: New Holiday Birds-Eye View Debuting

0
We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we headed down to...

Acasă