6 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăCosmosRogozin declară planeta Venus „pământ rusesc”

Rogozin declară planeta Venus „pământ rusesc”

Rusia intenționează să trimită o misiune spre Venus, unde oamenii de știință au găsit gazul fosfină, ceea ce poate fi un indiciu al existenței a vieții pe această planetă. Acest lucru a fost anunțat în timpul unei conferințe de presă ținută de șeful Rosskosmos, transmite TASS. 

-

„Considerăm că Venus este o planetă rusă, de aceea nu trebuie să rămânem în urmă”, a spus Rogozin, menționând că această explorare este planificată în orarul activităților spațiale ale Rusiei – 2021-2030.

Rogozin a reamintit că Rusia se pregătește alături cu Statele Unite de misiunea Venera-D.

Cu o zi înainte, oamenii de știință din Massachusetts și Cardiff au publicat un studiu în revista Nature, în care au raportat descoperirea gazului fosfină în norii lui Venus, care ar putea indica prezența vieții pe această planetă.

„Descoperirea fosfinei pe Venus este unul dintre progresele majore în depistarea existenței vieții extraterestre. Este timpul să facem din Venus o prioritate ”, a postat pe Twitter șeful NASA, Jim Bridenstein.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

A fost confirmata existenta unei exoplanete solide in cel mai apropiat...

0
In anul 2016, spectrograful HARP, al Observatorului Sudic European din Chile, oferea date care indicau existenta unei planete solide in sistemul Proxima Centauri. O...

Acasă