AcasăCosmonautMarte este cea mai recentă arenă pentru rivalitatea dintre SUA si China,...

Marte este cea mai recentă arenă pentru rivalitatea dintre SUA si China, ambele țări lansând sonde spațiale în această lună

La doi ani după ce oamenii au asolizat ultima dată o sonda pe Marte, atât Statele Unite, cât și China lansează misiuni spre planeta roșie în această lună și creează o nouă arenă pentru rivalitatea lor aflata în creștere.

Dacă vremea o va permite, sonda Tianwen-1-ul chinezeasca ar trebui să fie lansata joi de pe Insula Hainan din sudul țării, deși guvernul chinez încă nu a confirmat public aceasta data data.

Roverul Perseverance al NASA este programat să se fie lansat pe 30 iulie 2020.

Ambele sonde ar trebui să ajungă pe Marte în februarie 2021.

Roverul Perseverance își propune să răspundă enigmelor despre potențialul vieții de pe Marte, inclusiv căutarea unor semne de condiții locuibile în trecutul planetei și căutarea de dovezi ale vieții microbiene. Rover-ul are un burghiu special care poate fi utilizat pentru a colecta probe din miezul rocilor și a le pune deoparte pentru a putea fi colectate și examinat de o misiune ulterioară.

Sonda chinezeasca Tianwen-1, al cărui nume înseamnă „Căutarea Adevărului Ceresc”, este prima misiune a Chinei pe Marte. Sonda va orbita planeta înainte de a ateriza un mic rover pe suprafața planetei. Tianwen-1 are speranța că poate aduna informații importante despre solul marțian, structura geologică, mediul, atmosfera și căutarea semnelor de apă.

sursa :  /edition.cnn.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Descoperă mai multe la Cosmonaut ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura