31.1 C
București
miercuri, 5 august 2020
Acasă Cosmonaut Prima imagine a 2 exoplanete orbitând o stea asemănătoare soarelui

Prima imagine a 2 exoplanete orbitând o stea asemănătoare soarelui

Observând acest sistem, centrat în jurul unei stele asemănătoare cu a noastră, cunoscută sub numele de TYC 8998-760-1, astronomii pot înțelege mai bine modul în care planetele din sistemul nostru solar s-au format și au evoluat în jurul soarelui. Diferența este că acest soare tânăr se află într-o etapă mult mai timpurie a evoluției sale, spun cercetătorii.

Steaua în sine are doar 17 milioane de ani si este tânără, astronomic vorbind. Poate fi reperata în constelația Musca, pe cerul sudic. Cercetătorii se referă la aceasta ca fiind o versiune foarte tânără a soarelui nostru, care are 4,6 miliarde de ani.

„Chiar dacă astronomii au detectat indirect mii de planete în galaxia noastră, doar o mică parte din aceste exoplanete au fost direct fotografiate”, a declarat într-un comunicat,  Matthew Kenworthy, coauhor al studiului și profesor asociat la Universitatea Leiden.

The proof is in the picture: Scientists have captured the first direct image of this system.

By observing this system, centered around a star similar to ours that’s known as TYC 8998-760-1, astronomers can better understand how the planets in our solar system formed and evolved around the sun.
 
The difference is that this young sun is in a much earlier stage of its evolution, researchers said.
 
The star itself is only 17 million years old, which is young, astronomically speaking. It can be spotted in the Musca constellation in the southern sky. The researchers refer to it as a very young version of our sun, which is 4.6 billion years old.
 
„Even though astronomers have indirectly detected thousands of planets in our galaxy, only a tiny fraction of these exoplanets have been directly imaged,” said Matthew Kenworthy, study coauhor and associate professor at Leiden University, in a statement.
 

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Most Popular

NASA a identificat o zonă în care astronauții ar putea ateriza pe Marte. Gheața este atât de accesibilă acolo încât ar putea săpa-o cu...

Oamenii de știință de la NASA au descoperit o regiune vastă de pe Marte, unde gheața se află la doar un centimetru sub suprafață.Ar...

NASA: Racheta care transportă roverul Perseverance spre Marte are probleme tehnice

Racheta care transportă roverul Perseverance de la baza aeriană de la Cape Canaveral spre planeta Marte întâmpină dificultăţi tehnice şi funcţionează în prezent folosind...

Prezentarea generală a misiunii NASA: Roverul Marțian „Perseverența”

Roverul "Perseverența" de la NASA, se va îndreapta către Planeta Roșie pentru a căuta semne ale vieții în timpurile străvechi ale planetei Marte si...

Recent Comments

%d blogeri au apreciat: